top of page

Microsoft Flow of Azure Functions.

Bij PepperByte willen wij altijd een passende oplossing bouwen voor onze klanten, zowel technisch, strategisch als financieel. Steeds vaker komt het voor dat onze klanten bepaalde repeterende acties willen uitvoeren, maar niet echt zitten te wachten op weer een server in beheer of een stuk software / script dat draait als een services of zelfs een scheduled task. Daarom bouwt PepperByte voor steeds meer van onze klanten oplossingen voor hun repeterende taken.


Het bouwen van deze repeterende taken doen wij doormiddel van Microsoft Flow of Azure Functions. In dit artikel leggen wij precies uit wat Microsoft flow en Azure Functions is, en wat deze programma's precies doen.


Microsoft Flow

Microsoft Flow is een online platform binnen de Office 365 stack, waarmee u bedrijfsprocessen eenvoudig kunt automatiseren. Tijdrovende en herhalende bedrijfsprocessen en -taken kunnen eenvoudig omgezet worden in werkstromen (Flows).

U kunt onder andere de volgende taken automatiseren:

  • Direct reageren op meldingen of e-mails;

  • Nieuwe verkoopleads vastleggen, volgen en opvolgen;

  • Bestanden tussen twee services kopiëren of verplaatsen;

  • Gegevens verzamelen over uw bedrijf en deze informatie delen met en binnen uw team;

  • Goedkeuringsprocessen automatiseren.Microsoft Flow maakt verbinding met meer dan honderd applicaties en services; waaronder de services van Microsoft zelf, zoals Azure Functions, Teams, SharePoint, Dynamics 365 en Office 365. Maar ook met derde services; zoals Dropbox en Twitter.

Azure Functions


Azure Functions (Azure Logic Apps) zijn (net als Flows) gebaseerd op Azure App services. Echter hebben de Functions één enkel doel: Execute on demand. Wij kunnen vrijwel alles bouwen op een Azure Function, echter dient u wel rekening mee te houden dat Azure Functions alleen worden gestart wanneer deze wordt aangeroepen. Na de verwerking zal de Function weer afsluiten en pas weer worden gestart wanneer deze nodig is. Het voordeel hiervan is dat zolang de functie niet wordt gebruikt, er ook geen kosten worden gemaakt. Deze kosten zijn overigens vrijwel nihil.


Zo heeft PepperByte voor een klant een Azure Function gemaakt die, wanneer een nieuwe gebruiker (via Google Provisioning) aangemaakt wordt in Azure AD, ervoor zorgt dat de juiste licenties en producten aan de desbetreffende gebruiker worden gekoppeld.

Microsoft Flow en Azure Logic Apps


Raadpleeg de volgende tabel om te bepalen of Microsoft Flow of Logic Apps het meest geschikt is voor een bepaalde integratie:

Tabel met uitleg Azure Flow
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST

PepperByte is als IT-partner voor bedrijven en overheid constant bezig met het verbeteren van de dienstverlening. Om te verbeteren en relevant te blijven is vooral het vooruitkijken en het bijhouden v

ZOETERMEER EN DE PASSIE VOOR IT EN INNOVATIE

Zoetermeer streeft ernaar om dé plek in de Randstad te zijn voor de ontwikkeling van toegepaste IT-innovaties. Als IT-specialist, gevestigd in deze stad, kunnen we die ambitie natuurlijk alleen maar t

ZORGEN VOOR EEN VEILIGE IT-OMGEVING IN ZIEKENHUIZEN

Een veilige IT-omgeving is belangrijk in elke organisatie, maar in een ziekenhuis is het soms een kwestie van leven en dood. Waar het bij andere klanten van PepperByte om deadlines en targets gaat, dr

Comments


bottom of page