top of page

ZOETERMEER EN DE PASSIE VOOR IT EN INNOVATIE

Bijgewerkt op: 11 jul. 2018

Zoetermeer streeft ernaar om dé plek in de Randstad te zijn voor de ontwikkeling van toegepaste IT-innovaties. Als IT-specialist, gevestigd in deze stad, kunnen we die ambitie natuurlijk alleen maar toejuichen. Op het Dutch Innovation Park aan de A12 zijn allerlei internationaal opererende IT-bedrijven gevestigd en wordt samengewerkt met de Haagse Hogeschool. Ook op dit park: de Dutch Innovation Factory, hét IT-clubhuis van de regio. De NiiN Group, waar PepperByte onder valt, is sinds kort officieel lid van deze inspirerende en innovatieve community.


Zoetermeer is een echte IT-stad. Een kwart van de IT-werkgelegenheid in de regio is te vinden in Zoetermeer. En 1 op de 10 banen is een IT-baan! PepperByte is een relatief kleine speler in dit geheel, maar we hebben wel duidelijke groeiambities en we hebben steeds grotere opdrachten bij toonaangevende organisaties. Die drive om verder te groeien geldt ook voor onze zusterbedrijven binnen de NiiN Group, LoadGen en sinds kort BlueParq, die ook internationaal hun software op de markt brengen.


Alle kennis en ervaring die we als bedrijven van de NiiN Group samen hebben vergaard op het terrein van workspace improvement, automation & orchestration, identity & accessmanagement en op het gebied van software-ontwikkeling, delen we graag met anderen. Kennis delen, samenwerken en netwerken zijn immers vanzelfsprekende voorwaarden voor waarde-toevoegende IT-innovatie. En dat geldt ook voor het ondersteunen van (jong) IT-talent.


De Dutch Innovation Factory is in dit licht een logische samenwerkingspartner voor ons en we zijn er dan ook trots op dat we nu officieel community-member zijn. Het prachtige industriële erfgoed – de oude margarinefabriek – op het Dutch Innovation Park is een broedplaats voor ondernemerschap en IT-innovatie. Een plek waar onderwijs, onderzoek én ondernemerschap op natuurlijke wijze samengaan.


De Haagse Hogeschool biedt hier verschillende IT-opleidingen aan. Studenten werken er samen met bedrijven en instellingen aan innovaties rond onder meer e-health, big data, 3D en Serious Gaming. In het gebouw zijn ruim 20 verschillende ICT-bedrijven en een startup incubator voor ICT gevestigd. Dutch Innovation Factory biedt daarnaast een moderne ruimte voor ontvangsten, conferenties en vergaderingen.


De kracht van de community is de gedeelde passie voor IT en innovatie. Hierin herkennen de specialisten van PepperByte – en dat geldt ook voor de software-developers van LoadGen en BlueParq - zich als geen ander. We hebben onze eerste student-stagiair al aan het werk en we zijn al meteen begonnen met het delen van onze kennis tijdens onze eerste Zoetermeer Tech Night. Toen over Build Automation, waarmee je de release cycles van softwarepakketten automatiseert. Maar we hebben nog veel meer kennis en ervaring te delen en we zullen dat ook zeker blijven doen.


Daniel Nikolic CTO 16 januari 2018

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

WAAROM WINDOWS 7 NIET LANGER VOLDOET

De belangrijkste reden om afscheid te nemen van Windows 7 is de beveiliging van de data van uw organisatie. Sinds de introductie in 2009 heeft Windows 7 diverse updates gehad, maar inmiddels kan het d

Comments


bottom of page